Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Mijn moment?
Als ik goede raad geef

HBO Bachelor Rechten

Lesgeld
€ 139,05 p/m
Beoordeling
Diploma
Hbo bachelor-getuigschrift
Studielast  
240 EC's
Niveau
Hbo bachelor
Erkenningen  
nvao , Ministerie van OCW

HBO Bachelor Rechten

Heb jij interesse in de advocatuur, wil je een rechtenstudie volgen en de titel Bachelor of Laws behalen? Kies voor de wettelijk erkende opleiding HBO Rechten van NTI. Vraag de studiegids aan en kom alles te weten over de opleiding HBO Rechten.

Jouw voordelen

 • NTI is erkend door Ministerie van OCW
 • Officieel erkend hbo-diploma
 • In de top 3 beste opleidingen van Nederland
 • Inclusief vakliteratuur

Inhoud en carrière

HBO Rechten van NTI is een breed opgezette en praktijkgerichte juridische opleiding tot jurist, juridisch adviseur of consultant. Je doet kennis op over onderwerpen als privaatrecht, ondernemingsrecht, staatsrecht en strafrecht. Daarnaast leer je juridische vaardigheden. Enthousiast? Schrijf je direct in!

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelor Rechten 7933

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

Het eerste jaar van de opleiding Rechten maak je kennis met het recht en je leert praktische juridische vaardigheden. Hierdoor heb je een goed beeld van wat het recht in de praktijk inhoudt.

Inleidende fase
 • Inleiding Recht
  8 EC
 • Juridische vaardigheden
  8 EC
 • Procesrecht
  8 EC
 • Onderzoek en rapportage domein Rechten
  8 EC
 • Strafrecht
  8 EC
 • E-juridische dienstverlening
  8 EC
 • Portfolio 1.1 Rechten: Rocky, draver of dressuur..
  4 EC
 • Portfolio 1.2 Rechten:Bestuursrecht in de praktijk
  4 EC
 • Portfolio-opdracht 1.3 Rechten E-strafrecht
  4 EC
 • Startbijeenkomst (introductie)
  0 EC

Jaar 2

Dit is de hoofdfase van je studie. In dit jaar wordt jouw kennis verder verbreed door modules die betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden in de publieke en private sfeer.
Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Jaar 3/4

In de laatste fase van de hbo-opleiding Rechten wordt meer nadruk gelegd op kennis van het internationale recht. Je werkt ook aan jouw onderzoeksvaardigheden die je als hbo-jurist nodig hebt. Je rondt de opleiding af meteen stage en een afstudeeronderzoek.
Bekijk het studieprogramma van jaar 3/4

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Rechten

Erkening-hbo-opleiding.pngHBO Rechten van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Rechten. Je mag je dan Bachelor of Laws noemen.

Examens

Tijdens HBO Bachelor Rechten heb je alle vrijheid om je examens flexibel in te plannen. De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, portfolio-opdrachten en papers. De papers kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Digitale examens kun je op tal van locaties in Nederland doen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding HBO Bachelor Rechten. Het merendeel van de examens bij Hogeschool NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Goede kansen op de arbeidsmarkt

indeed vacaturesNa deze opleiding kun je direct aan de slag in het juridische vakgebied. Tussen de vele openstaande vacatures vind jij vast en zeker jouw droombaan. Op dit moment zijn er 3.592 vacatures in dit vakgebied op Indeed.

Bekijk de vacatures hier

Lesgeld

Termijnen 36 Maanden
Lesgeld per termijn € 139,05
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je deze opleiding later nog eens op je gemak bekijken? Stuur dan het webadres van deze opleiding naar je mailbox. Vul je e-mailadres in en je ontvangt binnen een minuut het adres van deze opleiding in je mailbox!

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl

Je cookie-instellingen