Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Fitness Trainer (Level 1)

Fitness Trainer (Level 1)

Droom jij van een carrière als fitness trainer en wil je graag klanten tijdens hun gehele fitnesstraject optimaal begeleiden? De opleiding Fitness Trainer is de perfecte basis voor een carrière in de fitnessbranche. Een klant begeleiden is meer dan alleen een trainingsschema opstellen en de apparatuur uitleggen. Tijdens de praktijkgerichte opleiding leer je ook over anatomie, fysiologie, voeding en blessures. Je ontwikkelt coachingsvaardigheden en gaat daadwerkelijk oefenen in een 1 op 1 situatie met een beginnende klant. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met AALO, de grootste kwaliteitsopleider binnen de fitnessbranche.
Schrijf je nu in of neem contact op met een AALO-studieadviseur via 088 1630 010.

Jouw voordelen

  • I.s.m. AALO: erkend door Europe Active
  • Branche-erkend diploma
  • Inclusief 5 opleidingsdagen en 2 examendagen
  • Inclusief lesmateriaal
  • Begeleiding door fitnessprofessionals

Officieel AALO-examen Fitness Trainer

Je wordt opgeleid tot het erkende examen van AALO Opleidingen. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie examen wordt door je eigen AALO Master Trainer afgenomen, het praktijkexamen door een officiële AALO-examinator onder toezicht van een examencommissie. De examenkosten bedragen € 99.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het branche-erkende Fitness Trainer (level 1) diploma. Dit diploma is voor veel sportscholen, werkgevers en opdrachtgevers het bewijs dat ze te maken hebben met een goed opgeleide professional. Ook kun je hiermee doorstromen naar de AALO-opleiding Fitness Trainer (level 2). Wanneer je ook level 2 hebt afgerond, ontvang je het EREPS-certificaat Fitness Instructor. Dit waardevolle certificaat geeft je toegang tot het Europees register voor fitness professionals (EREPS register - NQF niveau 3).

Lesgeld inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Fitness Trainer (Level 1) is al het AALO-lesmateriaal bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Het lesgeld bedraagt € 604. Het lesgeld kun je samen met de examenkosten ineens betalen of in termijnen van 3 of 6 maanden. Kies je ervoor om in termijnen te betalen, dan betaal je € 69 aan administratiekosten.

Studieduur

De opleiding bestaat uit 5 opleidingsdagen en een examendag. Op de website van AALO vind je de actuele planning van de opleidings- en examendagen.

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl