Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Veelgestelde vragen over talen

Heb je een vraag over een van onze taalcursussen? Kijk dan in de lijst van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions). Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op.

Talen

Wat houdt het volgen van een taalcursus bij het NTI precies in?

Het NTI hanteert een uniek leerconcept dat Blended Learning heet. Blended Learning combineert de voordelen van zelfstudie, contactonderwijs en begeleiding via de digitale leeromgeving (e-learning).

Je kunt op elk moment van het jaar starten met een cursus van het NTI. Wanneer je je vandaag aanmeldt voor een cursus bij het NTI, heb je het cursusmateriaal binnen enkele dagen in huis. Je kunt vervolgens direct starten met jouw cursus. Het cursusmateriaal is speciaal ontwikkeld voor zelfstudie. Je bepaalt zelf jouw eigen studietempo en waar en wanneer je tijd aan jouw cursus besteedt. Je bent dus niet gebonden aan een bepaalde studieplek of studieschema.

Houd ik tijd over voor andere dingen als ik een cursus bij het NTI ga volgen?

Eén van de voordelen van studeren bij het NTI is dat je thuis studeert in jouw eigen tempo en tijd. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang je over jouw cursus doet en hoeveel tijd per week je aan jouw cursus besteedt. Je houdt dus nog genoeg tijd over voor andere dingen.

Wat is het voordeel van het volgen van een cursus bij het NTI?

We zetten graag de 8 belangrijkste redenen om bij het NTI een cursus te volgen op een rij:

  1. Erkende cursussen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
  2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
  3. Voordelig lesgeld
  4. Flexibel studeren
  5. Studeren met veel persoonlijk contact
  6. Modern studeren via onze digitale leeromgeving
  7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
  8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

Wat voor soort cursussen kan ik bij het NTI volgen?

Bij het NTI kun je taalcursussen, beroeps- en vakopleidingen en hobby- en vrije tijd cursussen volgen.

Hoe weet ik welke cursus voor mij geschikt is?

Bij elke cursus staat duidelijk beschreven welke vooropleidingseis aan de cursus verbonden is en wat je aan het eind van de cursus kunt. Vaak geldt voor het volgen van een cursus bij het NTI geen vooropleidingseis, iedereen kan dus starten met een cursus van het NTI. Ook is het mogelijk om op deze website de beroepskeuze- en studiekeuzetest te doen om te zien waar jouw interesses liggen.

Hoe weet ik of de cursus niet te moeilijk voor mij is?

Ook als je weinig ervaring heeft met studeren of al een tijd niet meer gestudeerd heeft, zijn de cursussen van het NTI prima te volgen. De studiestof is in overzienbare stukken gesplitst en eenvoudig geschreven. En als je tegen een probleem aanloopt, is jouw docent er om je verder te helpen.

Kan ik met het volgen van een cursus een certificaat of diploma halen?

Na voltooiing van een cursus kunt u een certificaat verkrijgen waarop de studieleiding uw deelname aan de cursus vermeldt. U bent hiervoor een vergoeding van € 35,- verschuldigd (inclusief administratie- en portokosten). Voor een groot aantal cursussen geldt dat u de cursus ook af kunt sluiten met een NTI-examen. Na het behalen van het examen ontvangt u het NTI-diploma. Daarnaast geldt bij een aantal cursussen dat u met het afsluiten van de cursus een branchediploma kunt halen. Deze officieel erkende examens worden niet bij het NTI, maar extern bij een instituut afgenomen. Voorbeelden van enkele waardevolle branchediploma’s die u bij het NTI kunt halen zijn: NIMA Communicatie A, Marketing NIMA A en B, NEMAS Middle Management, Europees Computer Rijbewijs ECDL 4.0.1, MBA, Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL), SVH Sociale Hygiëne, SVH Cafébedrijf.

Moet ik examen afleggen?

Het afleggen van een examen is nooit een verplichting.

Hoeveel keer per jaar kan ik examen doen?

De NTI-examens worden 2 maal per jaar afgenomen, in maart en oktober. Externe examens worden eveneens vaak meerdere keren per jaar afgenomen. Voor een actueel overzicht van deze examendata surf je naar de website van het instituut dat de examens afneemt.

Wat is de waarde van een NTI-instituuts- en branchediploma?

De instituutsdiploma’s van het NTI en de externe branchediploma’s zijn erkend door het bedrijfsleven.

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl