Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Veelgestelde vragen over Master-opleidingen

Hieronder vind je een lijst van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) over onze opleidingen op Masterniveau. Kies een onderwerp waar je vraag binnen kan vallen. Voor eventuele andere, niet in deze lijst voorkomende vragen kun je contact met ons opnemen.

Master

Kan ik de MBA-opleiding combineren met mijn baan?

Wanneer je op zoek bent naar een MBA-opleiding die echt te combineren is met jouw drukke baan, dan ben je bij NTI aan het juiste adres! Eén van de voordelen van studeren bij NTI is dat je thuis studeert in jouw eigen tempo en tijd. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang je over jouw opleiding doet en hoeveel tijd per week je aan jouw opleiding besteedt. Je houdt dus nog tijd over voor andere dingen. De maximale tijd voor een studie is 40 maanden. Tegen betaling kan er een extra uitloop naar 52 maanden worden gerealiseerd. 

Waarom zou ik een MBA bij het NTI volgen?

We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij waarom je een opleiding bij NTI moet volgen:

 • NVAO geaccrediteerd
 • Geen tentamens en examens
 • Studeren volgens de Action Learning-methodiek
 • Flexibel studeren met veel persoonlijk contact
 • Grotendeels Nederlandstalig lesmateriaal
 • De MBA-opleiding is al binnen 2 jaar af te ronden
 • De MBA is erg gewaardeerd in het bedrijfsleven

Hogeschool NTI hanteert de Action Learning-methodiek, maar waar staat deze methodiek precies voor?

Bij Action Learning is het belangrijk dat studenten van elkaars ervaringen kunnen leren. Door open te communiceren over elkaar problemen, oplossingen, successen en mislukkingen kan de theorie tot leven worden gebracht. Daarnaast is het belangrijk dat je ook direct in je eigen werkomgeving met behulp van het geleerde waarneembare verbeteringen kan bewerkstelligen. Je formuleert de juiste vragen bij de knelpunten die je in jouw dagelijkse praktijk tegenkomt. Effectieve antwoorden op deze vragen leiden tot de gewenste verbeteringen.

Welke Masteropleidingen zijn er bij NTI te volgen?

Master of Business Administration (MBA)
De MBA-opleiding van Hogeschool NTI is geschikt voor professionals en/of managers die interesse hebben in het volgen van een erkende MBA-opleiding. De opleiding staat in het teken van verdieping van kennis en inzicht in verschillende managementaspecten. 

Diverse volledige Masters
Bijvoorbeeld: 

Korte programma's op Masterniveau
Wanneer je niet in de gelegenheid bent om 2 jaar lang een volledige masteropleiding te volgen, of als je meer kennis wilt opdoen in een specifiek vakgebied, kun je kiezen voor een kort programma van 3 tot 12 maanden.

Bekijk hier alle Masteropleidingen

Hoe lang doe ik over een volledige Masteropleiding?

De volledige Masteropleidingen van NTI kun je binnen 2 jaar doorlopen. Mocht je langer nodig hebben, dan kun je je studieduur kosteloos met nog 2 jaar verlengen.

Kan ik langer over een Masteropleiding doen?

De studieduur van een volledige Masteropleiding is 2 jaar. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal twee keer zo lang de tijd nemen om jouw studie af te ronden. Je hebt dus voor een Masteropleiding een maximale studieduur van 4 jaar terwijl je maar 2 jaar lesgeld betaalt.

Moet ik deelnemen aan tentamens en examens bij de MBA-opleiding?

Tijdens je MBA-opleiding worden er geen examens en tentamens afgenomen, maar pas je de theorie direct toe in de te schrijven management papers en Action Learning Projects die cases uit jouw eigen werkomgeving bevatten.

Welke vooropleidingseis geldt voor de MBA-opleiding?

Om te kunnen starten met de MBA-opleiding moet je voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO-bacheloropleiding;
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare relevante werkervaring;
 • Je bent in het bezit van een ondertekende verklaring van je werkgever voor ondersteuning bij projecten;
 • Je kunt de opdrachten uitvoeren bij de eigen organisatie.

Neem contact op met onze studieadviseurs als je twijfelt of jouw vooropleiding of werkervaring voldoet.

Kan ik elke dag starten met een Masteropleiding?

Je kunt iedere dag starten met een Masteropleiding van NTI.

Moet ik stage lopen wanneer ik een Masteropleiding van NTI volg?

Je hoeft geen stage te lopen wanneer je een Masteropleiding van NTI volgt. Wel voer je een aantal opdrachten in jouw eigen werkomgeving uit. Jouw werkgever profiteert dus direct van de kennis die je tijdens jouw opleiding hebt opgedaan.

Zitten er een aantal verplichte collegedagen bij een Masteropleiding inbegrepen?

Collegedagen maken bij een volledige Master een belangrijk onderdeel uit van de opleiding. Tijdens deze praktijkbijeenkomsten leer je vaardigheden die een aanvulling zijn op het afstandsonderwijs. Daarnaast bieden de dagen natuurlijk een uitgelezen kans medestudenten en docenten te ontmoeten. Alle collegedagen staan onder begeleiding van ervaren docenten. Het aantal collegedagen verschilt per opleiding.

Kan ik als masterstudent gedurende het hele jaar door afstuderen?

Als masterstudent van NTI kun je gedurende het hele jaar afstuderen. Nadat je succesvol bent afgestudeerd, ontvang je een internationaal erkend masterdiploma.

Kan ik mijn Masteropleiding voortijdig beëindigen?

Je kunt je inschrijving voor een Masteropleiding op elk gewenst moment beëindigen. Je bent dan geen studiekosten verschuldigd over studiejaren die volgen op het lopende studiejaar. De studiekosten van het lopende studiejaar worden niet gerestitueerd.

Waar kan ik terecht wanneer ik een vraag heb over een Masteropleiding van NTI?

Voor al je vragen kun je terecht bij onze studieadviseurs. Zij zijn te bereiken op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur.

Telefoonnummer: 071 - 750 10 10
Of je kunt e-mailen naar: mbaintake@nti.nl

Kan NTI mij helpen met het vinden van een passende opleiding?

Graag voorzien wij jou van alle informatie tijdens een geheel vrijblijvend persoonlijk intakegesprek. Je kunt hier klikken voor de aanvraag van een persoonlijk studieadvies. Of mailen naar mbaintake@nti.nl.

Krijg ik hulp tijdens mijn opleiding?

Wanneer je een Masteropleiding gaat volgen bij NTI, kun je met vragen terecht bij de docenten. De communicatie tussen jou en jouw docent(en) verloopt heel eenvoudig en snel via onze digitale leeromgeving. Daarnaast krijgt iedere student van NTI een mentor toegewezen. Jouw mentor informeert, stimuleert en adviseert je gedurende jouw studie.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je kunt op het inschrijfformulier kiezen voor betalen per maand of betalen per jaar. Bij de betaling per jaar krijg je 5% korting op het lesgeld.

Hoe kan ik mijn studiekosten verlagen?

We geven je graag enkele tips zodat je jouw studiekosten kunt verlagen:

1. Een opleiding volgen op kosten van uw werkgever
Jouw werkgever zal zelden weigeren om uw studie te betalen, want studiekosten zijn voor werkgevers, dankzij de fiscale stimuleringsreling, aftrekbaar.

2. Studeren op kosten van de fiscus
Wil jouw werkgever je studiekosten niet betalen? Dan kun je de fiscus mee laten betalen aan jouw toekomst. Studiekosten zijn namelijk in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Waar vind ik de Onderwijs- en Examenregeling?

Iedere bachelor-, master-, en Associate degree-opleiding heeft een Onderwijs- en Examenregeling (OER). In de OER kun je alle informatie vinden over de rechten en plichten van de student in de opleiding waar je in geïnteresseerd bent. Het gaat dan onder meer om de volgende zaken:

 • Met welke Nederlandse of buitenlandse vooropleiding is men toelaatbaar voor de opleiding?
 • Uit welke onderwijseenheden bestaat de opleiding en wat is de studielast?
 • Wordt de opleiding in voltijd, deeltijd en/of in duale vorm aangeboden?
 • Moet men een werkkring hebben om de opleiding te kunnen volgen?
 • Hoe wordt er getoetst?
 • Aan welke eisen moet zijn voldaan om een vrijstelling te verkrijgen?
 • Hoe wordt omgegaan met fraude en andere onregelmatigheden?
Wil je de OER inzien van de opleiding waar je geïnteresseerd bent? Je kunt de OER opvragen bij onze studieadviseurs. Zij kunnen je tevens helpen met alle vragen die je wellicht hebt over een opleiding van Hogeschool NTI. Voor persoonlijk studieadvies bel je met 071- 750 10 10.

Wat houdt het volgen van een Masteropleiding bij NTI precies in?

NTI hanteert een uniek leerconcept dat Blended Learning heet. Blended Learning combineert de voordelen van thuisstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de online leeromgeving (e-learning). Je kunt op elk moment van het jaar starten met een opleiding van NTI. Wanneer je je vandaag aanmeldt voor een opleiding bij NTI, heb je het opleidingsmateriaal binnen enkele dagen in huis.

Je kunt vervolgens direct starten met de opleiding. Het opleidingsmateriaal is speciaal ontwikkeld voor zelfstudie. Je bepaalt zelf jouw eigen studietempo en waar en wanneer je tijd aan jouw opleiding besteedt. Je bent dus niet gebonden aan een bepaalde studieplek of studieschema.

Waarvoor kan je terecht bij jouw mentor?

Je kunt je mentor bereiken via de chat, telefonisch of per e-mail. Jouw mentor is het eerste aanspreekpunt wanneer je vragen hebt over een cijfer of het inplannen van een examen. Ben je al begonnen met jouw opleiding bij NTI? Wie jouw mentor is kun je vinden op Mijn NTI. Hier vind je ook hoe je jouw mentor kunt bereiken.

Wat is het voordeel van studeren bij NTI?

We zetten graag de 8 belangrijkste redenen om bij NTI te studeren op een rij:

 1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
 2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
 3. Voordelig lesgeld
 4. Flexibel studeren
 5. Studeren met veel persoonlijk contact
 6. Modern studeren via onze online leeromgeving
 7. Persoonlijke studiebegeleiding van jouw mentorteam
 8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl