Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Bel gerust 071 750 10 10

Veelgestelde vragen over Master-opleidingen

Hieronder vind je een lijst van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) over onze opleidingen op Masterniveau. Kies een onderwerp waar je vraag binnen kan vallen. Voor eventuele andere, niet in deze lijst voorkomende vragen kun je contact met ons opnemen.

Master

Kan ik de MBA-opleiding combineren met mijn baan?

Wanneer je op zoek bent naar een MBA-opleiding die echt te combineren is met jouw drukke baan, dan ben je bij NTI aan het juiste adres! Eén van de voordelen van studeren bij NTI is dat je thuis studeert in jouw eigen tempo en tijd. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang je over jouw opleiding doet en hoeveel tijd per week je aan jouw opleiding besteedt. Je houdt dus nog tijd over voor andere dingen. De maximale tijd voor een studie is 40 maanden. Tegen betaling kan er een extra uitloop naar 52 maanden worden gerealiseerd. 

Waarom zou ik een MBA bij het NTI volgen?

We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij waarom je een opleiding bij NTI moet volgen:

 • NVAO geaccrediteerd
 • Geen tentamens en examens ( wel bij pre-master)
 • Studeren volgens de Action Learning-methodiek
 • Flexibel studeren met veel persoonlijk contact
 • Grotendeels Nederlandstalig lesmateriaal
 • De MBA-opleiding is al binnen 20 maanden af te ronden en de Pré-Master MBA al binnen 4 maanden
 • Het MBA- en Pré-Master MBA zijn erg gewaardeerd door het bedrijfsleven

Hogeschool NTI hanteert de Action Learning-methodiek, maar waar staat deze methodiek precies voor?

Bij Action Learning is het belangrijk dat studenten van elkaars ervaringen kunnen leren. Door open te communiceren over elkaar problemen, oplossingen, successen en mislukkingen kan de theorie tot leven worden gebracht. Daarnaast is het belangrijk dat je ook direct in je eigen werkomgeving met behulp van het geleerde waarneembare verbeteringen kan bewerkstelligen. Je formuleert de juiste vragen bij de knelpunten die je in jouw dagelijkse praktijk tegenkomt. Effectieve antwoorden op deze vragen leiden tot de gewenste verbeteringen.

Welke opleidingen zijn er bij Hogeschool NTI te volgen?

Master of Business Administration (MBA)
De MBA-opleiding van Hogeschool NTI is geschikt voor professionals en/of managers die interesse hebben in het volgen van een erkende MBA-opleiding. De opleiding staat in het teken van verdieping van kennis en inzicht in verschillende managementaspecten. 

Pré-Master MBA 
De Pré-Master MBA van Hogeschool NTI is geschikt voor iedereen die de ambitie heeft om een goede manager te worden. De Pré-Master MBA kun je zien als het voortraject van het MBA-programma en geeft je inzicht in de kennis en vaardigheden die de hedendaagse manager nodig heeft. De Pré-Master MBA is ook waardevol als zelfstandige managementopleiding.

Hoe lang doe ik over de MBA-opleiding?

De MBA-opleiding van Hogeschool NTI kun je binnen 20 maanden doorlopen.

Kan ik langer over de MBA doen?

De studieduur van de MBA-opleiding is 20 maanden. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal twee keer zo lang de tijd nemen om jouw studie af te ronden. Je hebt dus voor de MBA-opleiding een maximale studieduur van 40 maanden terwijl je maar 20 maanden lesgeld betaalt. Je betaalt tijdens de extra studietijd alleen de kosten voor collegedagen.

Moet ik deelnemen aan tentamens en examens bij de MBA-opleiding?

Tijdens je master worden er geen examens en tentamens afgenomen , maar u past de theorie direct toe in de te schrijven management papers en Action Learning Projects die cases uit jouw eigen werkomgeving bevatten. Waneer je een pré-master volgt doe je echter wel examen. Examen zullen plaats vinden voor de vakken management en economie. 

Welke vooropleidingseis geldt voor de MBA-opleiding?

Om te kunnen starten met de MBA-opleiding moet je voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO-bacheloropleiding;
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare relevante werkervaring;
 • Je beschikt over economische- en managementkennis en -vaardigheden;
 • Je bent in het bezit van een ondertekende verklaring van je werkgever voor ondersteuning bij projecten;
 • Je kunt de opdrachten uitvoeren bij de eigen organisatie.

Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen, dan kun je je aanmelden voor de Pré-master MBA. Dit is een voortraject voorafgaand aan de MBA-opleiding met een studieduur van 4 maanden en gemiddeld 250 studie-uren. Doel van de Pré-master MBA is je voldoende basis te geven in managementvaardigheden om succesvol de MBA-opleiding te kunnen volgen.

Kan ik elke dag starten met een masteropleiding?

Je kunt iedere dag starten met een opleiding van Hogeschool NTI.

Moet ik stage lopen wanneer ik een Master-opleiding van Hogeschool NTI volg?

Je hoeft geen stage te lopen wanneer je een Master-opleiding van Hogeschool NTI volgt. Wel volg je een aantal opdrachten in uw eigen werkomgeving uit. Jouw werkgever profiteert dus direct van de kennis die je tijdens jouw opleiding hebt opgedaan.

Zitten er een aantal verplichte collegedagen bij de MBA-opleiding inbegrepen?

Collegedagen maken bij de MBA een belangrijk onderdeel uit van de opleiding. Tijdens deze collegedagen leer je vaardigheden die een aanvulling zijn op het afstandsonderwijs. Daarnaast bieden de dagen natuurlijk een uitgelezen kans medestudenten en docenten te ontmoeten. Alle collegedagen staan onder begeleiding van ervaren docenten. De MBA-opleiding bevat 9 verplichte collegedagen.

Kan ik als MBA-student gedurende het hele jaar door afstuderen?

Als MBA-student van NTI kun je gedurende het hele jaar afstuderen. Nadat je succesvol af bent gestudeerd, ontvang je een verklaring waarop vermeld staat dat je de MBA-opleiding met goed gevolg hebt afgerond. Tijdens een Hogeschool brede diploma-uitreiking kun je vervolgens je MBA-diploma in ontvangst nemen.

Kan ik mijn masteropleiding voortijdig beëindigen?

Je kunt je inschrijving voor de MBA opleiding op elk gewenst moment  beëindigen. Wanneer je jouw inschrijving beëindigt binnen de eerste 14 maanden, dan komt de betaalverplichting met ingang van de 15de maand te vervallen. Wanneer je jouw inschrijving na de 14de maand beëindigt, betaal je tot en met de 20ste maand.

Je inschrijving voor de Pré-master MBA kun je eveneens op elk gewenst moment beëindigen; je betaalt tot en met de 4de maand 

Waar kan ik terecht wanneer ik een vraag heb over een Master-opleiding van NTI?

Voor al je vragen kun je terecht bij onze studieadviseurs. Zij zijn te bereiken op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur.

Telefoonnummer: 071 - 750 10 10
Of je kunt e-mailen naar: mbaintake@nti.nl

Kan NTI mij helpen met het vinden van een passende opleiding?

Graag voorzien wij jou van alle informatie tijdens een geheel vrijblijvend persoonlijke intake gesprek. je kunt hier klikken voor de aanvraag van een persoonlijk studieadvies. Of mailen naar mbaintake@nti.nl

Krijg ik hulp tijdens mijn opleiding?

Wanneer u een opleiding gaat volgen bij NTI University, kun je met vragen terecht bij de docenten. De communicatie tussen jou en jouw docent(en) verloopt heel eenvoudig en snel via onze digitale leeromgeving. Daarnaast krijgt iedere student van NTI University een mentor toegewezen. Jouw mentor informeert, stimuleert en adviseert je gedurende jouw studie.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je kunt op het inschrijfformulier kiezen uit de volgende betalingswijzen:

 • Betaling in maandelijkse termijnen per automatische incasso
 • Betaling in maandelijkse termijnen per acceptgiro
 • Bij deze betalingswijze brengen wij u eenmalig € 3,- bankkosten in rekening.

Hoe kan ik mijn studiekosten verlagen?

We geven je graag enkele tips zodat je jouw studiekosten kunt verlagen:

1. Een opleiding volgen op kosten van uw werkgever
Jouw werkgever zal zelden weigeren om uw studie te betalen, want studiekosten zijn voor werkgevers, dankzij de fiscale stimuleringsreling, aftrekbaar.

2. Studeren op kosten van de fiscus
Wil jouw werkgever je studiekosten niet betalen? Dan kun je de fiscus mee laten betalen aan jouw toekomst. Studiekosten zijn namelijk in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Waar vind ik de Onderwijs- en Examenregeling?

Iedere bachelor-, master-, en Associate degree-opleiding heeft een Onderwijs- en Examenregeling (OER). In de OER kun je alle informatie vinden over de rechten en plichten van de student in de opleiding waar je in geïnteresseerd bent. Het gaat dan onder meer om de volgende zaken:

 • Met welke Nederlandse of buitenlandse vooropleiding is men toelaatbaar voor de opleiding?
 • Uit welke onderwijseenheden bestaat de opleiding en wat is de studielast?
 • Wordt de opleiding in voltijd, deeltijd en/of in duale vorm aangeboden?
 • Moet men een werkkring hebben om de opleiding te kunnen volgen?
 • Hoe wordt er getoetst?
 • Aan welke eisen moet zijn voldaan om een vrijstelling te verkrijgen?
 • Hoe wordt omgegaan met fraude en andere onregelmatigheden?
Wil je de OER inzien van de opleiding waar je geinteresseerd bent? Je kunt de OER opvragen bij onze studieadviseurs. Zij kunnen je tevens helpen met alle vragen die je wellicht hebt over een opleiding van Hogeschool NTI. Voor persoonlijk studieadvies bel je met 071- 750 10 10.

Wat houdt het volgen van een Masteropleiding bij NTI precies in?

NTI hanteert een uniek leerconcept dat Blended Learning heet. Blended Learning combineert de voordelen van thuisstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de online leeromgeving (e-learning).  Je kunt op elk moment van het jaar starten met een opleiding van NTI . Wanneer je je vandaag aanmeldt voor een opleiding bij NTI , heb je het opleidingsmateriaal binnen enkele dagen in huis.

Je kunt vervolgens direct starten met de opleiding. Het opleidingsmateriaal is speciaal ontwikkeld voor zelfstudie. Je bepaalt zelf jouw eigen studietempo en waar en wanneer je tijd aan jouw opleiding besteedt. Je bent dus niet gebonden aan een bepaalde studieplek of studieschema.

Waarvoor kan je terecht bij jouw mentor?

Je kunt je mentor bereiken via de chat, telefonisch of per e-mail. Jouw mentor is het eerste aanspreekpunt wanneer je vragen hebt over een cijfer of het inplannen van een examen. Ben je al begonnen met jouw opleiding bij NTI? Wie jouw mentor is kun je vinden op Mijn NTI. Hier vind je ook hoe je jouw mentor kunt bereiken.

Wat is het voordeel van studeren bij NTI University of Applied Sciences?

We zetten graag de 8 belangrijkste redenen om bij NTI University of Applied Sciences te studeren op een rij:

 1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
 2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
 3. Voordelig lesgeld
 4. Flexibel studeren
 5. Studeren met veel persoonlijk contact
 6. Modern studeren via onze online leeromgeving
 7. Persoonlijke studiebegeleiding van jouw mentorteam
 8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hierdoor tonen we advertenties, aanbiedingen en informatie op basis van jouw interesses. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten?

Cookie instellingen

Je cookie-instellingen