Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Veelgestelde vragen over HBO-opleidingen

Heb jij een vraag over een HBO-opleiding? Hieronder vind je een lijst van veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions). Voor eventuele andere, niet in deze lijst voorkomende vragen kun je contact met ons opnemen.

HBO

Wat houdt studeren bij Hogeschool NTI precies in?

Bij Hogeschool NTI studeer je op de nieuwe manier. Dit is de ideale combinatie van online en klassikaal onderwijs. Deze combinatie van studiemethodes, ook wel Blended Learning genoemd, combineert de voordelen van zelfstudie, contactonderwijs en begeleiding via de online leeromgeving (e-learning).  Je kunt op elk moment van het jaar starten met een opleiding van Hogeschool NTI. Wanneer  je je vandaag aanmeldt voor een opleiding bij Hogeschool NTI, heb je het studiemateriaal binnen enkele dagen in huis.

Je kunt uiteraard studeren op jouw plek van voorkeur, thuis of elders, en de praktijkdagen kun je volgen in Utrecht en/of Leiden.

Is een opleiding van Hogeschool NTI te combineren met een baan en/of gezin?

De opleidingen van Hogeschool NTI zijn zo opgebouwd dat zij uitstekend te combineren zijn met een (fulltime) baan en/of gezin. Je deelt je studietijd helemaal zelf in. Je betaalt alleen de eerste 3 jaar voor onze HBO Bacheropleidingen, die een wettelijke duur van 4 jaar hebben. Lukt het om één of andere reden niet om jouw opleiding binnen deze tijd af te ronden, dan is dat geen enkel probleem. Hogeschool NTI biedt je namelijk de volgende service: je mag tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Zo kun je zelf jouw studietempo en studieduur bepalen.

Wat is het voordeel van studeren bij Hogeschool NTI ten opzichte van andere onderwijsinstellingen?

We zetten graag de 8 belangrijkste redenen om bij Hogeschool NTI te studeren op een rij:

 1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
 2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
 3. Voordelig lesgeld
 4. Flexibel studeren
 5. Studeren met veel persoonlijk contact
 6. Modern studeren via onze online leeromgeving
 7. Persoonlijke studiebegeleiding van jouw mentorteam
 8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

Wat betekent HBO-opleiding (Bachelor)?

Een HBO-opleiding/HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NTI is beroepsgericht en door de NVAO geaccrediteerd. Daarmee voldoen de HBO-opleidingen van Hogeschool NTI aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt bij Hogeschool NTI daarom het wettelijk erkende HBO-diploma. Om te kunnen starten met een HBO-opleiding dien je in het bezit te zijn van een havo, vwo of mbo niveau 4 diploma. Beschik je niet over een van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je de 21+ toets maken. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om deze HBO-opleiding van Hogeschool NTI succesvol af te ronden. Bij een HBO-opleiding kun je denken aan HBO Toegepaste Psychologie of HBO Rechten.

HBO-opleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij Hogeschool NTI betaal je alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten, de eerste examenpoging is inbegrepen voor starters vanaf 01-01-2013. Je mag daarvoor 6 jaar studeren zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Je kan dus gerust langer over je HBO-opleiding doen, zonder extra kosten.

Als je in het bezit bent van een Associate degree (Ad) kun je in jaar 2 van de aansluitende HBO-opleiding instromen en heb je ook vrijstellingen voor een deel van jaar 2. Een aantal van onze HBO-opleidingen zijn zowel thuis als klassikaal bij Hogeschool NTI te volgen.

Wat betekent Associate Degree?

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige HBO-opleiding die sterk op de arbeidsmarkt gericht is en je opleidt voor een wettelijk erkend Ad-getuigschrift. Een Ad is geschikt voor iedereen die na een MBO-opleiding niveau 4 wil doorstuderen, maar geen vierjarige HBO-opleiding wil volgen. Het niveau van een Ad ligt tussen een MBO-opleiding niveau 4 en een HBO-opleiding in. De vooropleidingseisen van een Ad zijn gelijk aan die van een HBO-opleiding. Bij een Ad kun je denken aan de Associate degree Kinderopvang of Associate degree Financieel management.

Bij Hogeschool NTI betaal je 2 jaar lesgeld en examenkosten. Je hebt vervolgens 2 tot 4 jaar de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 2 jaar gratis uitloop, zonder extra kosten. Na het behalen van het wettelijk erkende getuigschrift Associate degree kun je ervoor kiezen om door te studeren en te starten met een aansluitende HBO bacheloropleiding. Je kunt dan vrijstellingen krijgen binnen de bachelor.

Krijg ik hulp tijdens mijn studie?

Wanneer je een opleiding gaat volgen bij Hogeschool NTI, heb je per module de beschikking over een eigen docent. De communicatie tussen jou en je docent(en) verloopt heel eenvoudig en snel via onze digitale leeromgeving. Daarnaast krijgt iedere student van Hogeschool NTI een mentorteam toegewezen die informeren, stimuleren en adiviseren gedurende jouw studie.

 

Wat is de studietijd per week?

Per module wordt aangegeven wat de studielast bedraagt, door het weergeven van het aantal studiepunten (EC’s). Een EC staat gelijk aan een studietijd van 28 uur. De aangegeven studielast geeft de mate van zwaarte en complexiteit van de desbetreffende module aan. Daarnaast geeft het een indicatie van de studiebelasting, aangezien deze afhankelijk is van je eigen werk- en privésituatie. Je kunt de studielast evenwichtig over het hele jaar spreiden, omdat je niet gebonden bent aan een plaats en tijd om te studeren.

Om een bacheloropleiding in vier jaar of een Associate degree in twee jaar af te ronden, gaan wij uit van 15-25 studie-uren per week, dit is inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar.

Wil je een bacheloropleiding in zes jaar of een Associate degree in vier jaar afronden? Ga dan uit van 10-17 studie-uren per week, inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar.

Bij Hogeschool NTI betaal je drie jaar lesgeld voor je bacheloropleiding en kan je kosteloos tot zes jaar studeren. Voor een Associate degree betaal je twee jaar lesgeld en kan je kosteloos vier jaar studeren.

Waar vinden de lessen van het NTI plaats?

NTI biedt afstandsonderwijs aan en probeert zich van andere opleiders te onderscheiden door te werken vanuit een filosofie van 'blended learning'. Blended learning combineert de voordelen van online zelfstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via een online leeromgeving (e-learning). In de online leeromgeving kun je in contact komen met medestudenten en docenten, je aanmelden voor examens en praktijktrainingen en vind je bijvoorbeeld ook proefexamens voor enkele modules. In de online leeromgeving vind je voor verschillende hbo-modules ook examentrainingen. Tenslotte blijft het praktijkaspect natuurlijk niet onderbelicht: praktijktrainingen in kleine groepen onder begeleiding van ervaren docenten en stagebegeleiding vinden plaats in Leiden en/of Utrecht. De colleges van de klassikale variant van de opleiding worden op verschillende locaties in Nederland aangeboden.

Op welke dag(en) vinden de praktijkdagen plaats en waar vinden deze plaats?

De praktijkdagen worden in Amsterdam, Leiden of Utrecht aangeboden op zaterdag of een doordeweekse dag. Voor de klassikale trajecten worden de lessen op verschillende locaties in Nederland aangeboden op verschillende tijdstippen.

Hoe weet ik welke HBO-opleiding voor mij geschikt is?

Bij elke HBO-opleiding staat duidelijk beschreven welke vooropleidingseis aan de opleiding verbonden is en wat je aan het eind van de opleiding kunt. Ook is het mogelijk om op deze site de beroepskeuze- en studiekeuzetest te doen om te zien waar jouw interesses liggen. Je kunt je aanmelden voor een studieadviesgesprek via hbostudieadvies@nti.nl. Wil je liever direct studieadvies van een HBO-studieadviseur van Hogeschool NTI? Neem dan telefonisch contact op met een HBO-studieadviseur. Telefoonnummer 071 - 750 10 10.

Hoe weet ik of de studie niet te moeilijk voor mij is?

Ook als jij weinig ervaring hebt met studeren of al een tijd niet meer hebt gestudeerd, zijn de opleidingen van Hogeschool NTI prima te volgen, mits jij aan de vooropleidingseis voldoet. De studiestof is eenvoudig geschreven en opgesplitst in duidelijke blokken. Loop jij tegen problemen aan? Dan staat jouw docent klaar om jou verder te helpen.

Hoeveel uren per week moet ik ongeveer studeren voor een HBO-opleiding?

Uiteraard studeer je bij het NTI flexibel, in jouw tijd en tempo, maar toch is het handig om een indicatie te hebben van het aantal studie-uren per week. Per module wordt aangegeven wat de studielast bedraagt, door het weergeven van het aantal studiepunten (EC’s). Een EC staat gelijk aan een studietijd van 28 uur. 

Om een bacheloropleiding in vier jaar of een Associate degree in twee jaar af te ronden, gaan wij uit van 15-25 studie-uren per week, dit is inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar. Je kunt jouw opleiding sneller afronden met vrijstellingen of door meer studie-uren per week te maken.

Wil je een bacheloropleiding in zes jaar of een Associate degree in vier jaar afronden? Ga dan uit van 10-17 studie-uren per week, inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar.

Bij Hogeschool NTI betaal je drie jaar lesgeld voor je bacheloropleiding en kan je kosteloos tot zes jaar studeren. Voor een Associate degree betaal je twee jaar lesgeld en kan je kosteloos vier jaar studeren.

Ik voldoe niet aan de vooropleidingseis. Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt kiezen uit de volgende 2 opties:

1. HBO 21+ toets
Je kunt deelnemen aan de HBO 21+ toets als je 21 jaar of ouder bent. Tijdens deze toets wordt onder andere je Nederlandse tekstverklaring en intelligentie getoetst. Wanneer je de toets met goed gevolg hebt doorlopen, mag je starten met de HBO-opleiding van jouw keuze. Lees hier meer over de HBO 21+ toets.

2. Korte HBO-programma's
Hogeschool NTI biedt een ruim aanbod aan korte HBO-programma's. Deze programma's bestaan uit een aantal modules van de volledige HBO bacheloropleiding van Hogeschool NTI. Deze modules bieden je de mogelijkheid om kennis te maken met de inhoud van de betreffende HBO-opleiding. Ook kun je ervaren of je het HBO-niveau aankunt. De studieduur van een kort HBO-programma bedraagt tussen de 3 tot 12 maanden.

Wat kan ik doen als ik me wil verdiepen in een specifiek onderwerp, zonder enkele jaren studie?

Hogeschool NTI biedt je de gelegenheid om HBO-programma's te volgen. De HBO-programma's bestaan uit een of meerdere modules die onderdeel uitmaken van een erkende HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NTI. Je kunt kiezen uit ruim 100 verschillende HBO-programma's! De studieduur van een HBO-programma bedraagt tussen de 3 en 12 maanden. Klik hier voor meer informatie over HBO-programma's.

Wanneer kan ik starten met een opleiding?

Je kunt op ieder moment starten met een opleiding bij NTI. Je kunt het lesmateriaal al binnen een week ontvangen. Na ontvangst van het lesmateriaal kun je direct starten met studeren!

Kan ik een HBO-opleiding volgen vanuit het buitenland?

Een deel van jouw HBO-opleiding kun je uitstekend vanuit het buitenland volgen. Echter voor de praktijkdagen, examens en jouw afstudeerpresentatie/verdediging dien je aanwezig te zijn in Nederland. Als je meer informatie wilt over studeren vanuit het buitenland of als je je wilt aanmelden voor een opleiding kun je contact opnemen met onze studieadviseurs via 071 - 750 10 10.

Kan ik mijn HBO-studie voortijdig beëindigen?

Wanneer je jouw HBO-studie voortijdig wenst te beëindigen, dien je de studie per aangetekende brief op te zeggen. Bij voortijdige beëindiging ben je het eventueel achterstallige lesgeld nog verschuldigd. Annuleren tijdens het eerste studiejaar is niet mogelijk. Indien je niet meer wilt deelnemen aan het volgende studiejaar dien je dit uiterlijk 2 maanden voor het verstrijken van het studiejaar te melden.

Zijn de HBO-opleidingen die het NTI aanbiedt erkend?

Het NTI is een door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen Hogeschool in het kader van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW). Alle volledige HBO-opleidingen die Hogeschool NTI aanbiedt leiden op voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Met dit HBO-getuigschrift mag je je Bachelor noemen. 

De accreditatieprocedure kent een lange doorlooptijd. Het kan zijn dat een opleiding nog niet het volledige accreditatietraject heeft doorlopen. Dit staat dan uitdrukkelijk vermeld bij de desbetreffende opleiding. Wanneer die opleiding onverhoopt binnen een jaar na inschrijving niet geaccrediteerd is, kan de aanmelding kosteloos geannuleerd worden. Voor meer informatie over accreditaties zie www.nvao.net.

Wat is de waarde van een getuigschrift van Hogeschool NTI?

Hogeschool NTI leidt je op voor exact hetzelfde getuigschrift als reguliere hogescholen, namelijk een wettelijk erkend HBO-getuigschrift/diploma. De opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De getuigschriften van Hogeschool NTI worden daarnaast erg gewaardeerd door het bedrijfsleven.

Kan ik langer over mijn HBO-opleiding doen?

Heb je weinig tijd beschikbaar om aan je studie te besteden? Dat is geen enkel probleem, want Hogeschool NTI biedt je de mogelijkheid om jouw HBO Bacheloropleiding in 6 studiejaren af te ronden en dat terwijl je maar voor 3 studiejaren lesgeld hoeft te betalen! Zelfs na deze 6 jaar kun je tegen een geringe vergoeding nog je studie verlengen en openstaande zaken afronden. Volg je een Associate degree, HBO-programma of Post-HBO? Ook dan kun je gebruik maken van gratis verlening van jouw studieperiode.

Heb ik recht op studiefinanciering als ik een HBO-opleiding volg bij NTI?

Lenen via DUO mogelijk
Per 1 september 2017 kun je voor HBO deeltijd opleidingen van Hogeschool NTI geld lenen bij de overheid. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet (LLL krediet). Als je een wettelijk erkende opleiding HBO Associate Degree, HBO Bachelor of Master bij NTI volgt of een kort programma dat hier deel van uitmaakt, dan kun je je les-, examen- en inschrijfgeld lenen via DUO. Lees hier meer over het Levenlanglerenkrediet.
De voltijdopleidingen HBO Rechten en HBO Toegepaste Psychologie vallen ook onder deze regeling, als je al in het bezit bent van een HBO of universitair diploma óf als je ouder bent dan 30 jaar. Als je jonger bent dan 30 jaar, dan kom je bij de voltijdopleidingen van NTI in aanmerking voor studiefinanciering/studievoorschot van DUO.

Studiefinanciering/studievoorschot van DUO bij voltijdopleidingen
Ben jij jonger dan 30 jaar? En start je een voltijd HBO Bacheloropleiding Rechten of Toegepaste Psychologie bij Hogeschool NTI? Dan heb jij recht op studiefinanciering/studievoorschot. Kijk op de website van DUO voor alle informatie over de studiefinanciering.

Hoe kan ik mijn studiekosten verlagen?

We geven je graag enkele tips zodat je jouw studiekosten kunt verlagen:

1. Studeren op kosten van jouw werkgever
Jouw werkgever zal zelden weigeren om je studie te betalen, want studiekosten zijn voor werkgevers, dankzij de fiscale stimuleringsreling, aftrekbaar.

2. Studeren op kosten van de fiscus 
Wil jouw werkgever je studiekosten niet betalen? Dan kun je de fiscus mee laten betalen aan jouw toekomst. Studiekosten zijn namelijk in veel gevallen aftrekbaar van jouw inkomstenbelasting. Onder studiekosten vallen lesgeld, examengeld, trainingsdagen en dergelijke. Wel is het van belang dat je kunt aantonen dat de studie van betekenis is voor jouw beroep of carrière.

Hoe wordt het inschrijfgeld verrekend?

Je betaalt naast het lesgeld eenmalig € 75,- inschrijfgeld (voor HBO-programma's is dit € 50,-). Dit inschrijfgeld wordt net als de bankkosten (zie betalingswijzen), opgeteld bij de eerste betaling van het lesgeld.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je kunt op het inschrijfformulier kiezen voor betalen per maand of betalen per jaar. Bij de betaling per jaar krijg je 5% korting op het lesgeld.

Moet ik bedacht zijn op bijkomende kosten wanneer ik een opleiding volg bij Hogeschool NTI?

Hogeschool NTI hanteert een uniek all-in concept met maximale flexibiliteit voor jou als student. Dit betekent dat er geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht in rekening wordt gebracht. Hogeschool NTI is de enige hogeschool waar de kosten van alle vakliteratuur in het lesgeld zitten. Bij Hogeschool NTI betaal je dus alleen lesgeld en examenkosten. Je betaalt alleen extra voor herkansingen en de eventuele aanschaf van een wettenbundel (afhankelijk van jouw opleiding).

Hoe kom ik er snel achter of ik vrijstelling krijg voor de HBO-opleiding van mijn keuze?

Je kunt hier gratis de online vrijstellingscheck doen. Wanneer je de vrijstellingscheck hebt gedaan, krijg je binnen 3 werkdagen een indicatie van de vrijstellingen die je aan kunt vragen. 
Vervolgens kun je een officieel vrijstellingsverzoek indienen bij de Toelatingscommissie van Hogeschool NTI. In verband met beoordeling door verschillende docenten dien je voor iedere module waarvoor je vrijstelling aanvraagt informatie mee te sturen op basis waarvan je vrijstelling aanvraagt. Deze informatie dient de inhoud, de gebruikte literatuur, de omvang en het niveau van de al behaalde onderdelen duidelijk te maken. Tevens dient dit kopieën van diploma's, cijferlijsten of tentamenbriefjes te bevatten waaruit blijkt dat de betreffende onderdelen daadwerkelijk door je zijn behaald. Je krijgt binnen 4 weken na ontvangst bericht van de Toelatingscommissie of je vrijstellingen zijn toegekend. Meer informatie over het indienen van een vrijstellingsverzoek vind je op het online inschrijfformulier van de HBO-opleiding van jouw keuze. Het indienen van een officieel vrijstellingsverzoek kost € 47,50. Wanneer je je na ontvangst van de uitslag van jouw vrijstellingsverzoek binnen 2 weken inschrijft voor de betreffende HBO-opleiding, dan ontvang je de € 47,50 die je voor jouw vrijstellingsverzoek betaald hebt terug.

 

Betaal ik instellingscollegeld en hoe zit het met de boete voor langstudeerders?

Het volgen van een tweede studie na het behalen van de eerste studie wordt duurder. Universiteiten en hogescholen mogen hier een extra toeslag (instellingscollegegeld) voor vragen; ze bepalen het bedrag dat de student betaalt. Zo kan het collegegeld voor een tweede studie oplopen tot wel € 15.000,- per jaar. Bij Hogeschool NTI wordt bij het starten van een tweede wettelijk erkende studie geen extra toeslag betaald. Indien je jouw eerste studie ook bij NTI hebt afgerond, ontvang je zelfs 15% korting op je tweede studie! Kijk op www.nrto.nl voor meer informatie.

In het bekostigd onderwijs is het bovendien sinds kort zo dat wanneer je langer dan 1 jaar extra studeert, je een boete van € 3.000,- moet betalen bovenop het jaarlijks wettelijk collegegeld. Hierdoor gaat een jaar studeren voor langstudeerders aan een bekostigde hogeschool bijna € 5.000,- kosten. Bij Hogeschool NTI krijg je ook niet te maken met deze extra kosten. Je hebt de mogelijkheid een 4-jarige bacheloropleiding in 3 tot 6 jaar af te ronden. Je betaalt in alle gevallen maar 3 jaar het lage lesgeld. Dat scheelt je al snel ruim € 10.000,-.

Waar vind ik de Onderwijs- en Examenregeling?

Iedere bachelor-, master-, en Associate degree-opleiding heeft een Onderwijs- en Examenregeling (OER). In de OER kun je alle informatie vinden over de rechten en plichten van de student in de opleiding waar je in geïnteresseerd bent. Het gaat dan onder meer om de volgende zaken:

 • Met welke Nederlandse of buitenlandse vooropleiding is men toelaatbaar voor de opleiding?
 • Uit welke onderwijseenheden bestaat de opleiding en wat is de studielast?
 • Wordt de opleiding in voltijd, deeltijd en/of in duale vorm aangeboden?
 • Moet men een werkkring hebben om de opleiding te kunnen volgen?
 • Hoe wordt er getoetst?
 • Aan welke eisen moet zijn voldaan om een vrijstelling te verkrijgen?
 • Hoe wordt omgegaan met fraude en andere onregelmatigheden?
Wil je de OER inzien van de opleiding waar je geïnteresseerd bent? Je kunt de OER opvragen bij onze studieadviseurs. Zij kunnen je tevens helpen met alle vragen die je wellicht hebt over een opleiding van Hogeschool NTI. Voor persoonlijk studieadvies bel je met 071 - 750 10 10.

 

Op welke dag(en) vinden de examentrainingen, examinering en inzage examens plaats en waar vinden deze plaats?

De facultatieve examentrainingen, welke tegen een meerprijs kunnen worden gevolgd, vinden plaats bij NTI in Leiden of in Utrecht. De examentrainingen worden op doordeweekse dagen of op een zaterdag aangeboden. De schriftelijke examinering, examinering voor studenten met een functiebeperking en/of dyslectische aandoening en de inzage van examens vinden plaats bij Hogeschool NTI in Leiden. Deze schriftelijke examinering wordt op doordeweekse dagen aangeboden. De digitale examinering wordt op verschillende locaties in Nederland aangeboden.

Wat zijn de voordelen van de 21+ toets?

Beschik je niet over één van de genoemde diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de 21+ toets. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om een HBO-opleiding van Hogeschool NTI succesvol af te ronden. Tijdens de 21+ toets wordt jouw Nederlandse tekstverklaring en intelligentie getoetst. Je dient je goed voor te bereiden voor deze toets. Naar aanleiding van de 21+ toets krijg je van de Toelatingscommissie een advies of je wel of niet met een HBO-opleiding van Hogeschool NTI kunt starten. De 21+ toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland. Let op: Aanmeldingen voor een toelatingstoets kunnen geannuleerd worden tot 14 dagen voor de gekozen examendatum, na die termijn is volledige betaling verschuldigd. Annuleren kan via email (klantenservice@nti.nl) of telefonisch (071 - 750 10 10).

Meer info en aanmelden voor de toets

Inschrijven is geld terug

Slaag je voor de 21+ toets, dan mag jij starten met de HBO-opleiding van jouw keuze. Wanneer je niet slaagt voor de 21+ toets, kun je starten met een Kort HBO-programma van Hogeschool NTI. De kosten voor de 21+ toets bedragen € 75,-. Dit geld krijg je terug wanneer je je, binnen 14 dagen nadat je te horen hebt gekregen of je geslaagd of gezakt bent voor de 21+ toets, inschrijft voor een HBO-opleiding of een Kort HBO-programma van Hogeschool NTI.

Kan NTI mij vrijblijvend adviseren over passende opleidingen?

De studieadviseurs van Hogeschool NTI staan voor je klaar met informatie over de verschillende opleidingen van Hogeschool NTI. In een gratis en vrijblijvend studieadviesgesprek helpen zij jou om inzicht te krijgen in de opleidingen die bij jou passen. Daarnaast bespreken ze de verschillende opleidingsmogelijkheden, wordt er aandacht besteed aan de vooropleidingseis en komt de inhoud van de opleidingen aan bod. Er is ook een mogelijkheid om het lesmateriaal in te ijken. Klik hier om een studieadviesgesprek aan te vragen.

Wat doet jouw mentor?

Jouw mentor staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over het inplannen van examens en het inleveren van huiswerk. Je kunt jouw mentor op verschillende manieren bereiken: telefonisch, via de chat of per e-mail. In onderstaande video laten we zien hoe het er bij NTI uitziet.

  

Ben je al begonnen met jouw opleiding bij NTI? Wie jouw mentor is kun je vinden op Mijn NTI. Hier vind je ook hoe je jouw mentor kunt bereiken.

Kun je meerdere keren per jaar examen doen?

Je kunt zo vaak examen doen als jij wilt, deze plan je zelf in. Je kunt op ruim 20 verschillende locaties in Nederland examen doen. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een keertje zakt. Als je 3 keer gezakt bent, mag je een mondeling examen aanvragen. Je examen boek je eenvoudig via Mijn NTI.

Kan ik tijdens mijn HBO-opleiding gemakkelijk switchen van opleiding?

Ruilen van opleiding is mogelijk tot 3 maanden na de startdatum van de opleiding. Na 3 maanden is alleen overstappen mogelijk.

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl