Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Master in Toegepaste psychologie voor professionals

Lesgeld
€ 405,00 p/m
Beoordeling
Diploma
Master-getuigschrift
Studielast  
60 EC's
Niveau
Hbo-master
Erkenningen  
nvao , Ministerie van OCW

Master in Toegepaste psychologie voor professionals

Psychologie is overal om ons heen. Elke interactie met iemand anders heeft een psychologische kant. Daarom is het een vakgebied dat velen interesseert. Wil jij jouw kennis van de psychologie nog verder verdiepen? Volg dan de hbo-master Psychologie. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan.

Jouw voordelen

  • Behaal een erkend masterdiploma 
  • Inclusief vakliteratuur
  • Behaal 60 EC's
  • In 2 jaar af te ronden

Inhoud en carrière

De opleiding Toegepaste psychologie voor professionals is interessant voor werkenden die met kennis van de psychologie, nog beter willen worden in hun vak en hun mastertitel willen behalen. De opleiding duurt 2 jaar en wordt aangeboden via online leren met een aantal masterclasses in de vorm van praktijkbijeenkomsten. In het laatste jaar kies je jouw specialisatie: Organisatie- en personeelspsychologie, Psychologie in de hulpverlening of Kinder- en jeugdpsychologie. Schrijf je vandaag nog in en behaal in 2 jaar jouw mastertitel!

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Jaar 1 - Inleidende fase

Psychologie en gedrag
Je krijgt een beter inzicht in het gedrag van mensen. Je leert o.a. over behoeften, cognitie, emotieregulatie, intelligentie en persoonlijkheid. Ook is er aandacht voor factoren die gedrag beïnvloeden.

Sociale psychologie
Welk effect heeft de sociale context op hoe mensen denken, voelen en doen? Daar draait het om bij sociale psychologie. Je leert alles over motivatie en gedrag, beïnvloeding, groepsgedrag en stereotypen.

Psychologisch onderzoek
Diverse psychologische onderzoeksmethoden komen aan bod. Je leert hoe je een praktijkgericht onderzoek uitvoert en gaat uiteraard ook zelf aan de slag.

Adviseren vanuit psychologisch perspectief
Je verdiept je in psychologische advisering. Je gaat onder andere aan de slag met het veranderen van attitude en/of gedrag, weerstand en motivatie en evidence-based coaching.


Jaar 2 - Hoofdfase

In het tweede jaar kies je één specialisatie: 

Organisatie- en personeelspsychologie
In deze specialisatie bestudeer je het gedrag van zowel medewerkers binnen een organisatie als het individu op werk. Hoe werken mensen samen, hoe selecteer je personeel dat over de juiste psychologische eigenschappen beschikt en hoe worden werknemers het best gecoacht?

Psychologie in de hulpverlening
Je verdiept je in de belangrijkste psychische problemen en gezondheidsproblemen. Je leert welke evidence-based methodes problemen kunnen voorkomen en verminderen. Of welke effectieve interventies er zijn. Verder is er aandacht voor psychologie en gezondheid: welke psychologische en sociale factoren zorgen voor (on)gezond gedrag? 

Kinder- en jeugdpsychologie
Je krijgt inzicht in de psychische problemen en stoornissen die voorkomen bij kinderen en jongeren. Daarbij leer je welke evidence-based manieren er zijn om problemen te voorkomen en verminderen. Ook is er aandacht voor effectieve interventies in de hulpverlening. Verder gaan we in op gezinsbegeleiding en vernieuwingen in de jeugdzorg.

Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht. 

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de HBO Master in Toegepaste psychologie voor professionals in samenwerking met Hogeschool NCOI. De masteropleiding van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Examens van de Master Psychologie voor professionals

Tijdens de Master maak je praktijkgerichte opdrachten. Je sluit de opleiding na de specialisatie af met een afstudeeropdracht. Je krijgt een persoonlijke afstudeerbegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in jouw werkgebied. De afstudeerbegeleider ondersteunt en begeleidt je naar een optimaal resultaat. Je staat er dus niet alleen voor tijdens de opleiding.

Erkende mastertitel: Master of Science

Erkening hbo opleiding nwAls je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master in Toegepaste psychologie voor professionals. Je mag dan de titel Master of Science voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is Hogeschool NCOI bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. Het getuigschrift leidt niet tot een BIG/NIP-registratie.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 100,83 per maand.

Lesgeld

Termijnen 24 Maanden
Lesgeld per termijn € 405,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,-
  • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Leven lang leren krediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees meer over de actie

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl