Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

HBO-programma Ontwerp en architectuur

Lesgeld
€ 215,00 p/m
Certificaat
NTI-certificaat
Studielast  
16 EC's
Niveau
Hbo

HBO-programma Ontwerp en architectuur

Ben je werkzaam in de architectuur of bouwkunde en wil je je bijscholen? Of wil je graag kennismaken met technisch tekenen, bouwkunde en architectuur, uit interesse of om te kijken of de volledige HBO Bachelor Bouwkunde iets voor jou is? Dan zit je hier goed. Tijdens het hbo-programma Ontwerp en architectuur leer je onder meer technische tekeningen lezen en maken, tekenafspraken maken en een bouwplan maken. Je verdiept je in de voorbereiding van een bouwwerk, regelgeving en renovatie. Iets voor jou? Start vandaag nog met het hbo-programma Ontwerp en architectuur!

Jouw voordelen

 • Erkende onderwijsinstelling
 • Leer de basis van bouwkunde en technisch tekenen
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief praktijkbijeenkomst en webinar
 • Inclusief vakliteratuur

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO-programma Ontwerp en architectuur 9316

Bij deze opleiding kun je 16 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Startmodule
  0 EC
 • Algemene bouwkunde
  8 EC
 • Architectuur en technisch tekenen
  8 EC
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Hoe rond ik de opleiding af?

Het hbo-programma Ontwerp en architectuur sluit je af met een paper en een examen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar de HBO Bachelor Bouwkunde. Je dient dan wel te voldoen aan de toelatingseisen van de HBO Bachelor. Indien je wordt toegelaten ontvang je gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

Examenkosten voor het HBO-programma Ontwerp en architectuur

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 33,33 per maand.

Lesgeld

Termijnen 6 Maanden
Lesgeld per termijn € 215,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl