Het lijkt erop dat je geen mobiel apparaat gebruikt. Klik hier als je liever de reguliere website bezoekt.

Associate degree Financieel management

Lesgeld
€ 175,00 p/m
Diploma
Ad-getuigschrift
Studielast  
120 EC's
Niveau
Hbo
Erkenningen  
nvao , Ministerie van OCW

Associate degree Financieel management

Wil jij graag werkzaam zijn in het financiële werkveld? Bijvoorbeeld als medewerker administratie, bedrijfsadministrateur of assistent controller? Kies voor de Associate degree-opleiding Financieel management van Hogeschool NTI. Je leert alles over het financiële reilen en zeilen van een organisatie en je bent na afloop in staat om financieel-economisch advies uit te brengen. Na succesvolle afronding ontvang je een wettelijk erkend Associate degree-getuigschrift. Door een unieke samenwerking met Markus Verbeek Praehep, een gerenommeerd opleidingsinstituut in dit vakgebied, ben je verzekerd van een inhoudelijk zeer sterke opleiding en hoog gewaardeerd diploma.

Jouw voordelen

 • Erkend Markus Verbeek Praehep diploma
 • Elke dag starten
 • Studeren in je eigen tempo
 • Inclusief vakliteratuur 
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Associate degree Financieel management 4556

Bij deze opleiding kun je 120 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar wordt een gedegen kennisbasis gelegd door middel van modules zoals Bedrijfsadministratie, Algemene economie, Financiering en Statistiek en onderzoek. Naast de kernbegrippen komen financiële aspecten aan bod zoals financieel rapporteren en het maken van een financiële analyse. Ook ontwikkel je professionele vaardigheden, waaronder gespreksvaardigheden, die je in de praktijk nodig hebt.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie 5
  8 EC
 • MBA Kostencalculatie 5
  8 EC
 • MBA Financiering 5
  8 EC
 • MBA Belastingwetgeving 5
  8 EC
 • Statistiek en onderzoek
  8 EC
 • Algemene Economie
  8 EC
 • Praktijkprogramma Fase 1/Propedeuse-portfolio
  12 EC
 • Internal control & accounting info systems 1
  8 EC

Jaar 2

Centraal tijdens het tweede studiejaar staan de taken die een beginnend financieel manager uit gaat voeren. Je gaat onder andere aan de slag met de modules Jaarrekening, Consolidatie en Strategie, leiderschap en organisatie. Je krijgt inzicht in cost en management accounting en de jaarrekening.

Hoofdfase
 • Jaarrekening
  10 EC
 • Financial accounting 1
  8 EC
 • SPD Recht
  12 EC
 • Strategie, leiderschap en organisatie 1
  8 EC
 • SPD Consolidatie
  8 EC
 • Praktijkprogramma fase 2/ Afstudeeropdracht
  6 EC
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Examens

In het eerste jaar worden de examens afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor meer informatie over deze examens en de examendata verwijzen we je naar www.associatie.nl. Alleen bij NTI krijg je voor de examenkosten van de Associatie een speciale korting van € 25,- per examen. De overige examens worden door NTI afgenomen. Je plant deze zelf in, op een moment dat jij er klaar voor bent.

Wettelijk erkend getuigschrift HBO Associate degree Financieel management

Erkening hbo opleiding nwDeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding met succes afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift 'HBO Associate degree Financieel management'. Je mag je dan Associate degree (Ad) noemen. Dit getuigschrift wordt afgegeven door onze samenwerkingspartner Markus Verbeek Praehep. Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master/Associate degree) te verlenen.

 

Examenkosten Associate degree Financieel management

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 72,33 per maand.

Lesgeld

Termijnen 24 Maanden
Lesgeld per termijn € 175,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

^ Terug naar boven

Bekijk de desktopweergave van nti.nl